Всім серцем любіть Україну свою!

Весело, з піснями та танцями зустріла Кременчуччина головне свято рідної країни – День Незалежності.

Уже з самого ранку 22 серпня на території Ялинцівської сільської ради було людно – зібралися кращі представники усіх територіальних громад району,сільські голови, депутати різних рівнів, творчі колективи, молодь, жителі навколишніх сіл. Прибули з вітаннями голова районної державної адміністрації Юрій Нагорний та заступник голови районної ради Василь Камський.
О 10 годині розпочалися урочистості з нагоди Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора у сільському будинку культури. З вітальним словом виступили очільники району – голова райдержадміністрації Юрій Нагорний та заступник голови районної ради Василь Камський. Зокрема, Юрій Нагорний зупинився на досягненнях та позитивних тенденціях розвитку регіону в соціально-економічній, суспільно-політичній та культурній сферах. А Василь Камський підкреслив значимість місцевого самоврядування у становленні народовладдя та усвідомленні відповідальності кожного за місцеву територіальну громаду. З нагоди свят Юрій Нагорний та Василь Камський вручили кращим представникам району грамоти.

Долучилися також до привітань голова громадської ради, депутат районної ради Олександр Степаненко та єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай.

А далі зі сцени лунали пісні та танцювальні композиції на честь державного свята у виконанні майстрів народного мистецтва району та м. Кременчука.

А тим часом біля сільського будинку культури розташувалися народні майстри з витворами мистецтва, спортивний куточок гостинно запрошував пограти у різні ігри, веселим щебетом обзивалося дитяче містечко.

Для бажаючих працював торгівельний майданчик та виставка-продаж керамічних виробів. Особливо зачарувала гостей свята виставка українських сорочок та рушників, зібрана з різних куточків Кременчуцького краю. Кожна з дев’ятнадцяти сільських рад облаштували презентацію своїх територіальних громад – хто з піснями та танцями, хто з запашними калачами, а хто і з варениками та печенею. Справжні козацькі страви – куліш, запечена риба, домашня ковбаса, поросятко з хроном вабили гостей свята. А на площі уже запрацювало «Караоке на майдані», колективи народної творчості виступили з пісенними та танцювальними номерами.

Щире та по-домашньому гостинне свято усім припало до душі, кожен ішов додому із добрими спогадами та гордістю в душі за своє село, Кременчуцький край, за незалежну, рідну Україну.