На 84-му році життя перестало битися серце Солодовника Миколи Онуфрійовича.

 

Шановна, дружина Людмила Іванівна, дочка Світлана Миколаївна, внуки, правнуки, колеги, земляки, друзі покійного.

На 84-му році життя перестало битися серце Миколи Онуфрійовича. Микола Онуфрійович народився 9 січня 1939 року в с. Райківщина Хорольського району. Життєва доля склалася як і в багатьох юнаків того часу: після закінчення школи сільськогосподарський технікум в Березовій Рудці, потім Полтавський сільськогосподарський інститут на відмінно. Здобув спеціальність зоотехніка.

Трудова діяльність розпочалася в с.Андріївка, працював головним зоотехніком, потім заступником голови колгоспу з питань тваринництва. Молодого, завзятого, працелюбного обирають головою сільської ради у рідному селі. Згодом - голова колгоспу у сусідньому селі Штомпелівка, голова райвиконкому Хорольського району. В цей період росту з 1968 по 1970 роки Микола Онуфрійович служить в Радянській Армії.

У 1980-1982 роках Микола Онуфрійович навчався у Вищій Партійній Школі. Це можна сказати перша половина життєвого шляху на Хорольщині.

У лютому 1982 року Миколу Онуфрійовича направляють на роботу у Кременчуцький район, де його обирають першим секретарем Районного Комітету партії, де він пропрацював до його закриття. Далі він був представником Президента у Кременчуцькому районі, головою районної ради, начальником управління сільського господарства, у податковій інспекції, ЛВУ магістральних газопроводів звідки пішов на заслужений відпочинок у 72 роки.

Де б не працював Микола Онуфрійович, його запам’ятали як вимогливого, працелюбного керівника. Колектив колег, яких він об'єднав навколо себе, виконував всі поставлені завдання. Саме в 1986 році відбувалась конференція по соціально-економічному розвитку району. Десятки житлових будинків, кілометри доріг до кожного населеного пункту, нові школи, дитячі садки було відбудовано за цей період. Вже зникають деякі хутори, але дороги з твердим покриттям існують і жителі району щиро вдячні за це. Микола Онуфрійович відкликався на кожне звернення жителів району. Перебуваючи на заслуженому відпочинку, Микола Онуфрійович не поривав зв'язок з районною ветеранською організацією.

59 років спільно прожили з дружиною Людмилою Іванівною, виховали сина і доньку, двох онуків, чотирьох правнуків. Здавалося лише жити та жити для себе. Любив господарювати на земельній ділянці, також любив рибалити. Та нажаль вже це в минулому часі.

Шановні рідні, колеги, друзі прийміть щирі співчуття. Хай земля йому буде лебединим пухом.

 

Записей не найдено.