Наша вдячність і шана воїнам - інтернаціоналістам

15 лютого, у День виведення радянських військ із Афганістану, у селі Рокитне, біля пам'ятника загиблим воїнам - афганцям, відбувся мітинг - реквієм з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Прийшли вшанувати пам’ять полеглих воїнів-інтернаціоналістів ветерани війни в Афганістані, родичі загиблих, керівники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади району, молодь, представники громадськості.
Із словами вдячності за вірність присязі та активну громадянську позицію до присутніх звернулися перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Коваль, заступник голови районної ради Василь Камський, Рокитненський сільський голова Олена Лагай, брат загиблого воїна-афганця Олег Дука.
Звертаючись до воїнів - афганців, рідних загиблих та всіх присутніх, заступник голови Кременчуцької районної ради Василь Камський наголосив, що обов’язок усіх свідомих громадян пам’ятати про ті страшні роки і не допустити повторення тих подій. Адже біль від втрат залишився донині, як залишаються з нами пісні про «гірські стежки», про «чорний тюльпан», залишаються посивілі вдови і уже дорослі сироти. Молоді є з кого брати приклад, бо ще живі ветерани, для яких слова Герат, Кундуз чи Кандагар не просто назви. Так, війна залишилася в минулому, але пам'ять наша буде вічно жива.
Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, кому не судилося повернутися на батьківщину із далеких гарячих битв. На честь полеглих героїв пролунав салют. Як символ пам’яті, лягли до підніжжя пам’ятників та могили загиблих солдат червоні гвоздики.