Працювали депутатські комісії

8 листопада відбулися засідання постійних депутатських комісій районної ради. Насамперед депутати спільно розглянули проект порядку денного шістнадцятої сесії районної ради шостого скликання, пленарне засідання якої заплановано провести 14 листопада. Короткий огляд сесійних питань зробив заступник голови районної ради Василь Камський.

Потім депутатські комісії працювали окремо, розглянувши профільні питання. Зокрема, комісія з питань бюджету, приватизації та підприємницької діяльності під головуванням Олександра Степаненка заслухала звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2012 року,
схвалила внесення змін до показників районного бюджету на 2012 рік та затвердила рекомендації по використанню бюджетних коштів при наданні різних видів допомог малозабезпеченим громадянам району. З інформаціями по цих питаннях виступили начальник фінансового управління райдержадміністрації Олексій Лазоренко, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Віктор Приходько. Олександр Степаненко виніс на розгляд присутніх звіт про роботу комісії, у якому, зокрема, зазначається, що за час роботи  комісії у шостому скликанні було проведено 21 засідання, на яких розглянуто 98 питань. Із них 84 питання сесійних, які вимагали докладнішого розгляду на комісії, і 14 профільних комісійних.

По всіх питаннях були прийняті змістовні рекомендації, за виконанням яких комісія веде контроль. Комісія протягом звітного періоду також займалася вирішенням питань фінансування видатків бюджетних установ: приймала рішення щодо внесення змін в їх кошторисні призначення, визначала головних розпорядників коштів по цільових субвенціях.

Комісії з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді та спорту та з питань промисловості, будівництва, комунального господарства та комунальної власності об’єдналися для розгляду питань про  внесення змін і доповнень до Статуту ДЮСШ,   розмір стипендії Кременчуцької районної ради студентам Кременчуцького педагогічного училища ім. А.С.Макаренка та Кременчуцького медичного коледжу, керівників суб’єктів господарювання спільної власності територіальних громад району, та деяких інших

Усі питання були рекомендовані комісіями для розгляду на сесії, а по питаннях «Про стан та перспективи розвитку системи закладів дошкільного виховання у Кременчуцькому районі» та «Про готовність об’єктів комунальної власності до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років» прийняті ґрунтовні рекомендації.

Постійна комісія з питань пенсіонерів, ветеранів, інвалідів, соціально-правового захисту населення, засідання якої вів голова комісії Іван Паліївець, заслухала інформацію про стан забезпечення пільгової категорії громадян твердим паливом та надання пільг та субсидій громадянам району, затвердила внесення змін та доповнень до Програми підтримки статутної діяльності Кременчуцької районної організації ветеранів на 2012 рік та  розглянула проект районної комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2012 – 2014 р.р.

Оперативно спрацювали і представники комісій з питань транспорту, зв’язку та паливно-енергетичного комплексу та з питань діяльності рад, самоврядування, депутатської діяльності та етики (…), які під керівництвом голови комісії Михайла Крамаренка та за активної участі начальника відділення ДАІ з обслуговування Кременчуцького району Владислава Шаптали розглянули питання «Про хід виконання районної  Програми безпеки дорожнього руху на 2011 – 2015 р.», яке доповів головний спеціаліст апарату райдержадміністрації Олександр Маз. Затвердила також комісія внесення доповнень до програм безпеки дорожнього руху на 2011-2015 роки та профілактики правопорушень на 2011-2015 роки. Доповів  про хід виконання Програми правової освіти населення району на 2011-2014 рр. начальник районного управління юстиції Юрій Волочай.

У засіданнях комісій взяли участь голова райдержадміністрації Юрій Нагорний, заступники голови райдержадміністрації Олександр Коваль та Олена Бичкова, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації та районної ради.