Сформовано робочі органи районної ради

4 грудня відбулося четверте пленарне засідання першої сесії Кременчуцької районної ради сьомого скликання. У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Володимир Ярмола, сільські голови, керівники підприємств і установ району, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

На початку роботи Дмитро Колотієвський оголосив про утворення у районній раді депутатської фракції «Опозиційний блок» у складі трьох осіб. Далі затвердили секретаріат та регламент роботи сесії.

Першим питанням депутати розглянули  проект рішення про постійні комісії районної ради сьомого скликання. Попередньо керівники партій збиралися на погоджувальну раду, де були детально обговорені назви комісій, положення, кандидатури членів комісій. Одностайно, майже без обговорення, депутати затвердили склад постійних комісій та, відповідно, положення про їх роботу. Не викликало ніяких зауважень і питання про Президію районної ради. 

Далі Дмитро Колотієвський повідомив, що є нагальна потреба терміново розглянути ряд питань, що стосуються життєдіяльності району. Запропонував невідкладно провести спільне засідання постійних комісій районної ради, де необхідно розглянути зміни до ряду районних програм та проект рішення «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2015 рік». Депутати погодили такий план роботи.

На спільному засіданні постійних комісій були розглянуті питання «Про затвердження  районної Програми «Цукровий та нецукровий діабет» на 2015 рік», «Про внесення змін до районної Програми «Освіта Кременчуцького району на 2012 – 2016 роки», 

«Про внесення змін та доповнень до районної Комплексної Програми соціального захисту осіб з особливими потребами, ветеранів війни, учасників антитерористичної операції на 2013-2020 роки», «Про внесення змін до Цільової комплексної Програми впровадження у Кременчуцькому районі третьої фази проекту Європейського Союзу  (ЄС) та Програми розвитку Організації Об’єднаних націй (ПРООН) «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» на 2015 – 2017 роки», «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2015 рік». Із деякими змінами ці проекти були рекомендовані комісіями до включення їх в порядок денний першої сесії районної ради сьомого скликання.

Далі депутати закрили засідання постійних комісій та повернулись до пленарного засідання сесії. Майже одноголосно затвердили проекти рішень, щойно розглянуті на комісіях, погодили внесення змін до них. 

У «Різному» ще раз обговорили програму «Цукровий та нецукровий діабет» на 2015 рік. Зокрема, депутати переймалися питанням, чому не всі сільські ради району турбуються про своїх хворих і не надають фінансову допомогу ЦРЛ для закупівлі інсуліну. В обговоренні взяли участь депутати Олександр Кузнєцов, Андрій Гаврилов, Микола Черниш, Андрій Дрофа, виступив Ялинцівський сільський голова Олександр Краплина, та інші.

Насамкінець Дмитро Колотієвський привітав усіх із наступаючим Днем місцевого самоврядування, запросив усіх на урочистості з нагоди цього свята, які відбудуться  7 грудня о 12.00 у великому залі адмінбудинку.

Загалом цього дня депутати розглянули та прийняли рішення по 7 питаннях.