Головою Кременчуцької районної ради став Дмитро Колотієвський

20 листопада відбулися пленарні засідання першої сесії Кременчуцької районної ради сьомого скликання. У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Олексій Ярмола, сільські голови, керівники підприємств і установ району, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Перше пленарне засідання відкрила секретар районної виборчої комісії Юлія Остапець. Вона виступила з інформацією про підсумки виборів депутатів районної ради, що відбулися 25 жовтня 2015 року. По багатомандатному виборчому округу до районної ради обрано 34 депутати від дев’яти політичних партій: Політична партія «Українське об’єднання патріотів УКРОП» - 7, "Блок Петра Порошенка"Солідарність" – 5, від Аграрної партії України – 4, від ВО "Батьківщина" - 4, Радикальної партії Олега Ляшка  - 4, ВО «Свобода» - 3, від «Опозиційного блоку» - 3, «Партії простих людей Сергія Капліна» - 2, партії «Відродження» - 2.

Потому було обрано тимчасову Президію із числа депутатів, у яку ввійшли Дмитро Колотієвський, Василь Кравченко, Андрій Дрофа, Едуард Скляревський, Володимир Мудрий. Головуючим на другому пленарному засіданні був Василь Кравченко.

Кандидатами на голову районної ради було висунуто трьох депутатів: Андрія Дрофу, Дмитра Колотієвського, Олександра Коваля.

Згідно Регламенту ради була обрана лічильна комісія у складі 9 депутатів, очолив її Андрій Гаврилов, заступником було обрано Сергія Остапця, а секретарем – Катерину Шушвал.

У першому турі голосування жоден із кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. Тому було проведено другий тур голосування. До бюлетеня внесли прізвища депутатів, які набрали більшість голосів, це  Дмитро Колотієвський та Андрій Дрофа. Із перевагою в один голос від необхідної кількості переміг Дмитро Колотієвський.

Подякувавши за довіру та прийнявши привітання від головуючого на другому пленарному засіданні Василя Кравченка та квіти від депутата Ганни Капустян, Дмитро Колотієвський пообіцяв віддано служити громаді, почути кожного жителя району.

Заступником голови районної ради Дмитро Колотієвський запропонував обрати Олександра Коваля. Після бурхливого обговорення депутати не погодили внесення цієї кандидатури до виборчого бюлетеня. Дмитро Колотієвський запропонував перервати пленарне засідання і продовжити його після проведення консультацій.

Також цього дня депутати прийняли рішення про звільнення голови Кременчуцької районної ради з посади у зв’язку із закінченням строку повноважень, про звільнення заступника голови  Кременчуцької районної ради з посади у зв’язку із закінченням строку повноважень. Депутат Ганна Капустян запропонувала додатково внести в порядок денний проект рішення «Про заяву депутатів Кременчуцької районної ради проти політичних репресій та реваншу негідників», однак депутати не погодили внесення цього питання на розгляд.

Володимир Сіора, бувший голова районної ради, подякував депутатам за співпрацю, побажав своєму наступнику бути гідним посади. Дмитро Колотієвський вручив Володимиру Сіорі квіти та висловив слова подяки за роботу.

Насамкінець голова районної ради Дмитро Колотієвський представив присутнім нового начальника Кременчуцького відділення Головного Управління Національної поліції України в Полтавській області, підполковника поліції Миколу Кульчицького.