Розглянуто звіт голови районної ради

25 лютого 2015 року відбулося пленарне засідання тридцять другої сесії Кременчуцької районної ради шостого скликання, яке провів голова районної ради Володимир Сіора. У його роботі взяли участь депутат Полтавської обласної ради Онисій Петращук, в.о. голови райдержадміністрації Олександр Тютюнник, сільські голови, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, державних підприємств, установ, організацій, представники громадських об’єднань та партійних організацій, представники засобів масової інформації.

Перед початком роботи голова районної ради привітав із перемогою на виборчих перегонах на посаду Келебердянського сільського голови  Віняр Аліну Василівну. 

Після відкриття сесійного засідання депутати затвердили порядок денний, включивши згідно висновків та рекомендацій постійних комісій районної ради додаткові питання.

Першим заслухали звіт про діяльність голови районної ради Володимира Сіори. Виступили із зауваженнями та запитаннями депутат районної ради Олександр Ситюк, депутат районної ради Василь Камський, депутат Полтавської обласної ради Онисій Петращук. Після обговорення переважною більшістю голосів рішення було прийнято.

Потому депутати розглянули та затвердили звіт районної державної адміністрації про виконання Програми економічного та соціального розвитку Кременчуцького району за 2014 рік та здійснення делегованих районною радою повноважень. Взяли до відома інформацію «Про  стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності органів прокуратури на території Кременчуцького району у 2014 році», яку представив прокурор Кременчуцького району В’ячеслав Лісовий, 

та інформацію «Про  стан боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності органів правопорядку на території Кременчуцького району у 2014 році», яку доповів начальник Кременчуцького РВ УМВС України в Полтавській області Олександр Мартиш.

Програму економічного і соціального розвитку Кременчуцького району на 2015 рік представила начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Яна Сторожева. Програма широко обговорювалася на комісіях, неодноразово доповнювалася. Із змінами та доповненнями депутати одностайно прийняли основний план розвитку району на 2015 рік.

Також на пленарному засіданні були затверджені програми Правової освіти населення, соціально-культурних заходів на 2015 рік, впровадження третьої фази проекту ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Були внесені зміни, що стосувались коригування матеріального забезпечення, до районної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2016 роки, Комплексної програми соціального захисту ветеранів війни на 2014 – 2017 роки,  районної Комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2013 – 2020 рр., Програми охорони довкілля в Кременчуцькому районі на період 2013 – 2015 рр. 

Олексій Лазоренко, начальник фінансового управління райдержадміністрації, звітував про виконання районного бюджету за 2014 рік, доповів по ряду інших фінансових питань, які були прийняті більшістю голосів. 

Насамкінець заступник голови районної ради Дмитро Колотієвський представив блок питань щодо управління майном спільної власності територіальних громад району, доповів про внесення змін до списку присяжних Кременчуцького районного суду Полтавської області та оновлену структуру і чисельність виконавчого апарату Кременчуцької районної ради. Ознайомив депутатів із змістом депутатського запиту Сергія Зінченка та представив директора комунального підприємства «АРХБУДПРОЕКТ» Антона Левчука. 

У «Різному» виступив депутат районної ради Іван Паліївець, який доповів про роботу ветеранської організації. 

Загалом цього дня депутати Кременчуцької районної ради розглянули 26 питань.