Вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів

26 років тому чергова жахлива сторінка історії нашого народу закінчилася виводом радянських військ із республіки Афганістан. Завершилася майже десятилітня, так і не оголошена офіційно війна. 15 лютого, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, відбулися міськрайонні заходи.

Біля меморіального комплексу “На Афганской тропе”, що у парку Воїнів – інтернаціоналістів м.Кременчука, зібралися учасники бойових дій, їх сім’ї, міська та районна влада, учнівська та студентська молодь, представники міськрайонної організації “Спілка воїнів – інтернаціоналістів”, представники засобів масової інформації, громадськість.

 
 

Заходи продовжилися в селі Червона Знам’янка біля меморіального знаку на честь загиблого в Афганістані старшого лейтенанта Олександра Вовка. Після виступу Червонознам’янського сільського голови Олександра Похитона присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Далі учасники заходів переїхали до пам’ятника загиблим воїнам – афганцям, що в селі Рокитне, де відбувся мітинг-реквієм “Вічний біль”.

 
   

Звертаючись до воїнів - афганців, батьків, матерів, рідних загиблих та всіх присутніх, Олена Лагай - Рокитненський сільський голова,  зазначила, що війна в Афганістані — це наше сумне минуле, яке ми не маємо права забути. Наше завдання – зберегти пам’ять про співвітчизників, які не повернулися з “гарячих точок”. Наш обов’язок - зігріти увагою та турботою тих, хто частину своєї душі залишив у Афганістані, - зазначила Олена Лагай.

Сьогодні на території району проживає 74 учасники бойових дій, які у мирний час, виконуючи свій військових обов’язок, пройшли крізь випробування війною у Афганістані та інших державах. Зі словами скорботи до воїнів-інтернаціоналістів, їх рідних, близьких, знайомих звернувся Анатолій Білька - воїн-афганець, член правління Кременчуцької міської організації інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій на території інших держав.

 Під час хвилини мовчання присутні схилили голови перед світлою пам’яттю тих, кому не судилося повернутися з чужих полів битв. Квіти пам’яті та скорботи поклали мешканці Кременчука та Кременчуцького району до підніжжя пам’ятників та на могили загиблих солдат: молодших сержантів Олександра Петровича Гольця, Віктора Васильовича Харечка та рядового Сергія Олександровича Дуки з с.Рокитне.