Відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

16 грудня сільські голови зібралися на засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради. У роботі засідання взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Олександр Коваль, представники правоохоронних органів, прокуратури та СБУ району,  начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, районної ради, керівники служб, організацій та підприємств району, преса.

Першим питанням порядку денного члени Координаційної ради розглянули питання «Про стан електропостачання споживачів Кременчуцького району». Оскільки питання відключення електропостачання набуло досить гострого характеру у деяких сільських радах, то і обговорення було бурхливим. Насамперед завідувач сектору житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури райдержадміністрації Євгеній Колесник доповів про дотримання графіків відключень у районі.
Потім усі запитання були адресовані директору Великокохнівської філії ПАТ «Полтаваобленерго» Валерію Чечелю: чому відключають тільки окремі села, коли будуть уведені нові графіки, чому практично неможливо додзвонитись до диспетчера? Звичайно, найбільше виступали представники від населених пунктів, які щодня по кілька годин не мають світла, а це Піщанська, Недогарківська, Максимівська, Ялинцівська, Гориславська, Червонознам’янська сільські ради. Валерій Чечель дав пояснення, що на даний момент графіки змінити неможливо, нові будуть уведені тільки з Нового року.

Голова районної ради Володимир Сіора зауважив, що якщо нічого не буде зроблено для вирішення питання, то соціальна напруга буде зростати, може статися вибух громадської активності. За результатами розгляду питання сільські голови ухвалили рішення, згідно якого Великокохнівській філії ПАТ «Полтаваобленерго» (Чечель В.Ю.) рекомендовано: 1) складати графіки відключень електропостачання споживачів сільських населених пунктів Кременчуцького району з урахуванням всієї території району, а не окремих сільських рад; 2)надати до 17.00 години 16 грудня 2014 року графіки відключень електропостачання споживачів сільських населених пунктів Кременчуцького району районній раді та сільським головам. Також сільські голови затвердили Звернення до прокуратури Кременчуцького району та Служби безпеки України з проханням дати правову оцінку відключенням електроенергії в населених пунктах району.

Також сільські голови розглянули проект порядку денного тридцятої сесії районної ради шостого скликання, який представив заступник голови районної Дмитро Колотієвський, та проект районної цільової комплексної Програми підтримки сім’ї та молоді Кременчуцького району на 2015-2016 роки, по якому доповів директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді райдержадміністрації Сергій Качковський.

У «Різному» керуючий справами виконавчого апарату районної ради зупинився на питаннях роботи сайтів сільських рад та запропонував розробити план навчання сільських голів.

Підсумки засідання підвів голова районної ради Володимир Сіора.