Відбулася двадцять сьома сесія районної ради

26 березня відбулося пленарне засідання двадцять сьомої сесії Кременчуцької районної ради сьомого скликання. У роботі сесії взяли участь виконувач обов'язків голови районної державної адміністрації Олександр Тютюнник, сільські голови, керівники підприємств і установ району, представники громадських організацій, територіальних громад та засобів масової інформації. Провів засідання голова районної ради Андрій Дрофа.

На початку засідання з порядку денного було вилучене питання «Про звернення депутатів Кременчуцької районної ради Полтавської області до релігійних громад та священнослужителів УПЦ(МП) Кременчуцького району» у зв’язку з необхідністю його доопрацювання.

Натомість були внесені додаткові питання: «Про затвердження Програми забезпечення виконання Кременчуцькою районною державною адміністрацією власних та делегованих їй Кременчуцькою районною радою повноважень на 2019 – 2020 роки», «Про затвердження Положення про порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств Кременчуцької районної ради». Також під час пленарного засідання було прийняте рішення про внесення ще одного додаткового питання до порядку денного – «Про внесення змін до Статуту комунального некомерційного підприємства Кременчуцької районної ради «Кременчуцька центральна районна лікарня» у частині можливості надання останньою первинної медичної допомоги населенню.
Загалом депутати розглянули та прийняли рішення по двадцяти восьми питаннях, серед яких питання «Про Районну програму соціально-культурних заходів на 2019 рік», «Про районну програму розвитку закладів культури на 2019 рік», «Про затвердження районної програми розвитку та підтримки комунального підприємства «Кременчуцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги», «Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 2018 рік», «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2019 рік», питання про внесення змін до декількох програм, які наразі діють у районі. Також заслухані були звіти керівників комунальних підприємств району та інформація «Про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності органів прокуратури на території Кременчуцького району у 2018 році», «Про стан боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності органів Національної поліції на території Кременчуцького району у 2018 році».

Досить жваве обговорення, в якому взяли участь більшість депутатів,  викликали питання, які стосувалися затвердження Положення про спостережну раду, Порядку утворення спостережної ради та утворення наглядової ради КНП Кременчуцької районної ради «Кременчуцька ЦРЛ».

У «Різному» виступили депутати Микола Черниш, Дмитро Колотієвський, Іван Білоус,  а також помічник депутата обласної ради Катерина Йощенко та виконуюча обов’язки директора КНП Кременчуцької районної ради «Кременчуцька центральна районна лікарня» Марія Ігнатчук.