Районна організація ветеранів веде активну діяльність

03 квітня заступник голови районної ради Едуард Скляревський взяв участь у  розширеному засіданні Президії ради районної організації ветеранів. Засідання відбулося в Потоківському сільському будинку культури. Головним питанням, яке було розглянуто стало підготовка ветеранських організацій до проведення Всеукраїнської Естафети Пам’яті, присвяченій 75 річниці визволення України від фашистських загарбників. Голова ради Олексій Щербуха, члени президії внесли пропозиції щодо проведення необхідних заходів в рамках Естафети. 

Основна увага у ході її проведення буде приділена вшануванню пам’яті про подвиг старшого покоління людей, які брали участь у Другій світовій війні 1939-1945 років, визволенні Полтавщини від фашистських загарбників, посилення роботи у героїко-патріотичному вихованні молоді, перевірки стану пам’ятників, військових захоронень, при необхідності — їхній ремонт. Основні заходи плануються провести у вересні поточного року у кожному населеному пункті у традиційні Дні села.

Заступник Потоківського сільського голови Анатолій Дука, голова ветеранської організації Раїса Мільченко, директор сільського будинку культури Людмила Дзюба розповіли про спільну роботу по вирішенню проблем ветеранів. Їх кредо — піклування про людей поважного віку. Вирішення житлово-комунальних, побутових, матеріальних питань, транспортного забезпечення не можливе без плідної співпраці з сільською радою. Звісно, що без участі ветеранського активу, волонтерської групи питання не були б вирішені. Багато уваги приділяється упорядкуванню і збереженню пам’ятників і братських могил. Підсобляють ветеранам при потребі з оранкою огородів, догляді присадибної ділянки.

Ветерани практично кожного місяця беруть участь у засіданні клубу “Надвечір’я”, тут вітають ветеранів з Днями народження, ювілейними подіями в житті. Та й просто розрадять теплим словом — воно особливо дороге для самотніх і немічних стареньких. Закінчуються засідання клубу концертними програмами художніх колективів будинку культури, яким керує аматор сцени Людмила Дзюба. Змістовними і запальними номерами порадували і учасників засідання в цей день. Особливо запам’яталися номери у виконані юних потоківців.

Від'їжджаючи кожен учасник засідання президії був твердо переконаний в особливій корисності таких зустрічей, адже вони спонукають до покращення роботи кожного осередку, бажання рівнятися на кращих, активізують роботу в цілому.