Щодо адміністративного позову до Кременчуцької районної ради

  У Кременчуцькому районному суді Полтавської області розглядалася справа за адміністративним позовом Пришибської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області до Кременчуцької районної ради Полтавської області про визнання нечинним та скасування рішення 8 сесії Кременчуцької районної ради 7 скликання від 30 серпня 2016 року «Про створення тимчасової контрольної депутатської комісії Кременчуцької районної ради по вивченню питання життєдіяльності населення села Єристівка Пришибської сільської ради та жителів Кременчуцького району в умовах проведення гірничо - видобувних робіт гірничо – збагачувальними комбінатами».

  30.08.2016 року Кременчуцька районна рада на підставі неодноразових зверненнь жителів с. Єрестівка та жителів Кременчуцького району створила тимчасову контрольну комісію для вивчення певного переліку питань, які гостро постали на території громад району, в тому числі і на території населеного пункту Пришибської сільської ради.

   Назріває слушне питання, чому позивач не долучився до процесу роботи комісії та не намагається вирішити ті проблеми, які накопичилися роками, а, навпаки, вживає заходи до того,   аби перешкодити роботі комісії? Замість того, аби допомогти власній громаді, позивач витрачає бюджетні кошти на звернення до суду, на дорогих адвокатів, відряджає сільського голову та заступника…і все це за рахунок коштів, яких так потребують жителі с.Єрестівка та всієї Пришибської сільської ради.

     7.11.2016 року відбулося судове засідання, де  суд вирішив відмовити Пришибській сільській раді Кременчуцького району Полтавської області у адміністративному позові проти Кременчуцької районної ради Полтавської області.

    І тут виникає питання: На захисті чиїх інтересів стоїть сільська рада?