Кременчуцький РС УДМС України в Полтавській області інформує

УПРАВЛІННЯ ДМС УКРАЇНИ В ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Прес-служба

Пушкіна, 63, м. Полтава, 36039

тел. (0532) 50-02-02, pl_zmi@dmsu.gov.ua

Прес-реліз від 23.02.2021

Період карантину: вклеювання фото в паспорт та звернення за місцем перебування

Під час дії карантинних заходів багато полтавчан переймаються питанням, чи не штрафують за невклеєну фотокартку в паспорт по досягненню відповідного віку та за невчасну заміну паспорту.

Міграційна служба Полтавщини інформує, що під час карантину жодні штрафи не застосовуватимуться у зв'язку з несвоєчасним зверненням для оформлення ID-картки чи несвоєчасним вклеюванням фотокарток до паспорту громадянина України у формі книжечки по досягненню особою відповідного віку.

Слід зазначити, що термін подачі документів обраховується до дня установлення карантину та продовжується від дня припинення карантину. Отже, якщо особі виповнилося 25 чи 45 років у період дії карантину, то вона матиме змогу вклеїти фото у паспорт протягом 30 календарних днів від дати припинення карантинних заходів.

Якщо ж місячний термін для вклеювання фотокартки не сплив до дня введення карантину, то перебіг цього терміну буде продовжено з дня припинення карантину.   

У разі вклейки фотографії у паспорт громадянина України при досягненню 25-ти чи 45-річного віку при собі необхідно мати дві фотокартки розміром 3,5х4,5 см із зображенням, яке відповідає досягнутому особою віку, та паспорт громадянина України у формі книжечки.

Звертаємо увагу, що дана послуга надається БЕЗКОШТОВНО протягом 5-ти  днів з дня звернення. Для вклеювання фотографії у паспорт громадянина України у формі книжечки при досягненні 25- та 45-річного віку записуватися до електронної черги НЕ ПОТРІБНО.

Міграційна служба Полтавщини нагадує, що під час карантинних заходів, звернутися за послугою можна у будь-який територіальний підрозділ Міграційної служби Полтавщини або у Центри надання адміністративних послуг ЗА МІСЦЕМ ЗВЕРНЕННЯ, тобто незалежно від реєстрації місця проживання.

З переліком адрес територіальних підрозділів Міграційної служби Полтавщини можна ознайомитися на сайті Державної Міграційної служби України за посиланням: https://dmsu.gov.ua/poltava/pidrozdily.html

Якщо виникли питання - звертайтеся на номер телефону «гарячої лінії» (0532)60-89-69 або на сторінку у соціальній мережі Facebook УДМС України в Полтавській області за посиланням: https://www.facebook.com/udmspl/

З графіком роботи та переліком адрес територіальних підрозділів можна ознайомитися на сайті ДМС України за посиланням: https://dmsu.gov.ua/poltava З метою дотриманням протиепідемічних заходів при відвідуванні підрозділів радимо користуватися захисними масками, антисептичними засобами та дотримуватись безпечної дистанції.

УДМС України в Полтавській області