Відбулася третя сесія Кременчуцької районної ради восьмого скликання

24 грудня відбулася третя сесія районної ради восьмого скликання під головуванням Антона САМАРКІНА. У роботі сесії взяли участь 50 депутатів районної ради, в.о. голови районної державної адміністрації Таміла САМБУР, представники управлінь та відділів районної державної адміністрації, об’єднаних територіальних громад району, а також засобів масової інформації.

До порядку денного сесії було включено 35 питань, серед яких була низка додаткових. Усі питання попередньо були розглянуті та рекомендовані до включення до порядку денного постійними комісіями районної ради, які провели свої спільні засідання напередодні.

Найжвавіше обговорення викликали питання щодо внесення змін до статуту Кременчуцької ЦРЛ та передачу майнового комплексу останньої із спільної власності територіальних громад району. Своє бачення з цього приводу висловили Таміла САМБУР, Віталій МАЛЕЦЬКИЙ, Анна САМОЙЛЮК, Андрій ТАРАСЕНКО, Максим СЕРЕДА, а також представники громад району. 

Але після тривалого і напруженого обговорення депутати більшістю голосів прийняли Статут комунального некомерційного підприємства Кременчуцької районної ради "Кременчуцька центральна районна лікарня" в новій редакції та рішення про передачу цілісного майнового комплексу Кременчуцької ЦРЛ у власність Кременчуцької міської територіальної громади.

Цього дня були прийняті дві комплексних районних програми на наступні роки, внесено зміни до вже діючих програм, ухвалено низку рішень, пов'язаних з передачею закладів охорони здоров'я та освітніх закладів у власність Козельщинської селищної ради, закладів освіти Кременчуцького району - до Піщанської та Кам'нопотоківської сільських рад тощо. Відповідно до Бюджетного кодексу України рішенням третьої сесії було прийнято районний бюджет на 2021 рік.